Expositie Krachtcentrale Huizen

Tot 8 juni 2020 hangen infrarood landschappen bij galerie de Krachtcentrale in Huizen.
scharp retouch kleinRead More…

Zilveren Camera

Het is schrijnend dat zorgorganisaties failliet gaan door bezuinigingen of wanbeleid terwijl verzorgenden en verplegers klaar staan om met veel toewijding patiënten te helpen.
De fotograaf Adri de Visser, blind en verlamd geraakt na een overval, is overgeleverd aan permanente zorg maar er was geen verpleging meer voorhanden toen ik hem portretteerde.
De foto heeft in de categorie ‘personen in het nieuws’ van de Zilveren Camera de tweede prijs gewonnen.
Adri de Visser 01Read More…

Peter Riezebos Van Gogh Tribute

Voor kunstenaar Peter Riezebos heb ik de schilderijen gefotografeerd die hij maakte voor zijn ‘Tribute
to Vincent van Gogh’.
Riezebos 01Read More…

Restyling Albert Heijn

Ruim 100 filialen van Albert Heijn worden dit jaar gerestyled. De versafdelingen zijn uitgebreid en gemoderniseerd; zelfscankassa’s komen in plaats van de traditionele kassa. Een deel van deze winkels fotografeer ik wekelijks rondom de feestelijke heropening.AH Blog 01Read More…

Guido de Bruin, Verhalenverteller

Fotografie ter promotie van de aangrijpende solovoorstelling van Guido de Bruin over vuile handen, zuiverheid en moed in Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog.

guido 2-1Read More…

OAK

Marcel van de Broek van OAK, heeft het nieuwe logo ontwikkeld voor mijn bedrijf.

oak logo RubenRead More…

Into the Buddha Lounge

De collectie van Buddha Lounge heb ik gefotografeerd voor de site en wederverkopers.

Schermafbeelding 2017-12-07 om 15.32.32Read More…

Sieraden Jules Bean

Voor de klanten-brochure van Jules Bean heb ik de sieraden gefotografeerd. De kleine oorbellen en kettingen zijn per categorie gerangschikt zodat per product bestelinformatie kan worden vermeld.Jules Bean site-01Read More…

Schilderingen Gewelven Grote Kerk Harderwijk

Ewolt van Delft beschilderde de gewelven in 1560 met bijbelvoorstellingen. De schilderingen laten allerlei bijbeltaferelen zien en tonen revolutionaire gedachten die typerend zijn voor de tijd van de overgang naar de reformatie.
In de periode 1967-1980 werd de kerk gerestaureerd. Tijdens deze restauratie kwamen de unieke gewelf-schilderingen tevoorschijn die eeuwenlang verborgen zijn geweest onder vele lagen kalk.
Untitled-3Read More…

Steenfabriek Randwijk

Dit jaar bestaat mijn bedrijf 25 jaar. Tijd voor een terugblik.
Fotoserie over de steenfabriek bij Heteren.


Read More…

Glasaal

Dupan heeft wederom in samenwerking met vissers en palingrokerij Dries van den Berg, een miljoen glasalen uitgezet in het Veluwemeer. Door overbevissing, sluizen en natuurlijke vijanden is de palingstand vorige eeuw drastisch verminderd. Doel van het uitzetten van glasaal is het op peil houden van de hoeveelheid paling in Nederland. De paling plant zich voort in de Sargassozee.
glasaalRead More…

Buitenland

In het buitenland maak ik wandelreportages of reportages over specifieke bedrijven zoals een zeeboerderij of kabeljauwvisserij.
Reisfotografie blog 01Read More…

Culinaire fotografie

Dit jaar bestaat mijn bedrijf 25 jaar. Tijd voor een terugblik.

Tijdens het maken van een reis is een diner altijd een extra verwennerij. Vandaar dat er in een reportage vrijwel altijd de sfeer van een restaurant wordt besproken, vergezeld met enkele foto’s van gerechten. Het is improviseren en snel werken.
Zodra het gerecht wordt opgediend maak ik enkele opnamen. De doorgaans stevige witte servetten staan opgesteld om als reflectiescherm te dienen. De draadloze flitser is voorzien van een softbox, om het licht nog meer te verzachten. 
Ik kies er voor om de gerechten close in beeld te brengen, met een beperkte scherpte diepte om het gerecht er smaakvol uit te laten zien. 
Europeesche gerechten 04Read More…

Klompenfabriek van Traa

Dit jaar bestaat mijn bedrijf 25 jaar. Tijd voor een terugblik.
Fotoserie over de klompenfabriek van Traa in Liempde.

Read More…

Houtskoolbranderij Beekman

Dit jaar bestaat mijn bedrijf 25 jaar. Tijd voor een terugblik.
fotoserie over de houtskoolbranderij Beekman op de Veluwe

Read More…

Zicht op actieve Cultuurparticipatie

Publicatie van het boek 'Zicht op Actieve Cultuurparticipatie' van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, het LKCA in een feit.
Ruim 6 miljoen Nederlanders beoefenen kunst, in de breedste zin van het woord. Muzikanten en beeldend kunstenaars hebben in het voorjaar van 2016 model gestaan voor de fotografie, vaak in hun eigen huis of in lokale zaaltjes.Natalie Overkamp 03
Natalie Overkamp, kunstfotograaf. Read More…

Spruitjes restaurant 't Nonnetje

Chef kok Michel van der Kroft van restaurant 't Nonnetje serveert gerechten met 'Brusselse spruitjes'. Hoewel maar weinig Nederlanders speciaal voor deze groente naar een restaurant zullen gaan, bewijst de veelvuldig onderscheiden chef dat van deze koolsoort een delicatesse kan worden bereid.Spruitjes Nonnetje 01Read More…

Wandelen in Nederland

100 kilometer, 250 foto's en 4500 woorden voor 5 reportages over wandelroutes in Nederland. Vanaf januari 2017 worden deze gepubliceerd in Hike & Trekking.Archemerberg 40Read More…

Sheepdog Experience

Sheepdog Experience is een professionele organisatie gespecialiseerd in het coachen van groepen met behulp van Border Collies en schapen, onder leiding van Rob Bouwens. sheepdogexperienceSheepdog Experience 06Read More…

Silent Disco

'Underground Harderwijk'. Silent Disco in ondergrondse parkeergarage.
Silent disco HarderwijkRead More…

Kraanvogels

Vanuit Scandinavië trekken duizenden kraanvogels over Duitsland naar Lac du Der in Frankrijk. Al honderden de jaren rusten de vogels in de omgeving van Diepholz in Duitsland. Zodra het mais is gemaaid zoeken de kraanvogels op de akkers naar voedsel.
Kraanvogels 03Read More…

Canyoning in Lleida, Catalonië

Voor Hike & Trekking fotografeer ik een reportage over canyoning in de regio Lleida in Catalonië. Onder begeleiding van de gidsen Txema Areta en Montse Bacardit trekken we door de rivier. Over het traject dat een kilometer lang is doen we ongeveer 3 uur.
De klus is lastig, maar leuk. Om de opname's te maken wil ik mee de kloof in. De camera is daarvoor voorzien van een waterdichte hoes. Om beschadiging te voorkomen moet de gids een enkele keer mijn camera aan een lang touw laten zakken.
http://guiesvallfosca.com
Canyoning 19Read More…

Snorkelen in Catalonië

Snorkel-excursie bij Plancton in Catalonie . http://www.plancton.cat/ voor een reportage voor Hike & Trekking.
snorkelen divingRead More…

El Torcal Nature Reserve

Bergketen El Torcal Nature Reserve, beroemd om zijn ongewone kalkstenen rotsformaties in Andalusië, SpanjeTorcal 05Read More…

Edelherten

Edelherten (Cervus elaphus) in de bossen rond Harderwijk op de Veluwe. De herten en hindes volgen nieuwsgierig iedere wandelaar, zijn alert maar lijken nauwelijks bang.
Vanaf de bospaden zijn ze vrijwel dagelijks goed te zien. Het roedel lijkt ontheemd door de recente bomenkap. Edelherten 01Read More…

El Caminito del Rey

Vandaag wordt de El Caminito del Rey, Het Koningspad heropent. Dit is een wandelpad dat loopt van Álora in Málaga (Spanje) naar Campillos door de El Chorro-kloof. _D804331Read More…

Via Sett, Zwitserland

Wandelroute over de Via Sett in Graubunden, Zwitserland. Via Sett 01Read More…

Route van de Laatste Kathaar

De route van de Laatste Kathaar door de Pyreneeën, Catalonië.Camí de l'últim Càtar 008Read More…

Cobouw XL van het jaar

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben lezers van het vakblad Cobouw een foto van mijn hand gekozen te de beste XL foto van 2014.
XL_winnaar RS 2014

Gletsjer Großglockner, Oostenrijk

Gletsjerwandeling bij de Großglockner, Start van de Alpe Adria Trail.Alpe Adria Trail 025Read More…

Stokvis Lofoten

Kabeljauw visserij op het Austnesfjord, Lofoten. De vis wordt langs de kust te drogen gehangen.Stokvis Lofoten 098Read More…

Deze site slaat cookies op ten behoeve van zoekmachines.